Maak kennis met: Otto Dieleman

Otto (1964) is sinds 1989 werkzaam als fiscalist. Zijn werkzaamheden vinden plaats over de volle breedte van de fiscale dienstverlening; een fiscale generalist dus. In de dagelijkse praktijk bij BDO adviseert Otto bedrijven in het middensegment waaronder familiebedrijven, ondernemers en zorginstellingen.

Met wie woon je?
Wij zijn thuis met vier maar eigenlijk met 5 (de hond Endeavour hoort er zeker bij). Onze twee zonen zijn intussen het huis uit en dus wonen we eigenlijk met zijn tweeën in ons huis in de mooie wijk Den Elzent. De oudste zoon is klaar met zijn medicijnenstudie en is zich aan het oriënteren op een specialisatie. De jongste, studeert nog en is bezig zijn tweede studie econometrie af te ronden.

Wat is de mooiste plek van Eindhoven?
Naast het PSV-stadion zijn dat toch wel de parken rondom om ons huis (Genneper parken) waar ik veel loop met mijn hond.

Welke Eindhovenaar inspireert jou?
Alhoewel ik van een andere politieke kleur ben, heb ik nog altijd veel bewondering voor Rob van Gijzel. De bevlogenheid waarmee hij burgemeester was voor iedereen in de stad spreekt mij nog steeds aan.

Over welke designer kun je uren praten?
De creativiteit en het ondernemerschap van Kiki en Joost spreken mij erg aan. Een bijzonder duo die na de opleiding Eindhoven trouw zijn gebleven.

Welke band/artiest zou je graag uitnodigen voor je feest?
Als ik dan toch mag kiezen dan graag Bruce Springsteen of U2! Bij klassiek muziek kan je mij wakker maken voor concerten met Mahler muziek.

Doe je aan sport?
Ik fiets en ga naar de sportschool. In de winter graag op de ski’s!

Wat was je beste beslissing ooit?
Verhuizen naar Eindhoven.

Wat heeft de meeste indruk op je gemaakt in het afgelopen jaar? 
Oorlog in Oekraïne

Stel: je hebt een half jaar zonder verplichtingen daarna kun je terugkeren naar je ‘oude leven’. Hoe zou je deze periode invullen?
Op 6 verschillende plekken in Europa een maand zitten in alle rust!

Op welk gebied wil jij je verder ontwikkelen?
Kennis van de moderne geschiedenis en kunstgeschiedenis

Als je één dag iemand anders mocht zijn, wie zou je dan zijn?
Trainer van PSV op de dag dat ze kampioen worden.