25 mei 2024 “Samen Lachen”

Maandag 18 maart geven Daphne van Heeswijk en Martijn Schaafsma een uiteenzetting van de activiteiten van de stichting “Samen Lachen”. Zaterdag 25 mei 2024 sponsort Rotary Eindhoven een gezellige dag in het Pre Historisch Dorp voor de doelgroep van “Samen Lachen”.

KINDEREN HEBBEN RECHT OP PLEZIER

Heel wat kinderen kunnen er door hun thuissituatie nooit eens lekker een dagje uit. Omdat er geen geld voor is, of omdat er thuis andere problemen zijn. Ook deze kinderen hebben recht op plezier. Stichting Samen Lachen geeft deze kinderen een ontspannend, creatief en leuk dagje uit.

OVER DE STICHTING

Armoede in Nederland bestaat

In Nederland leeft meer dan 7 procent van de huishoudens onder de Nederlandse armoedegrens. Daar horen ook honderdduizenden kinderen bij. Die krijgen niet altijd genoeg te eten, krijgen geen nieuwe kleren als ze die nodig hebben, gaan niet op vakantie en kunnen niet mee op schoolreisje, werkweek of excursies. Het gevolg kan zijn: sociale uitsluiting. Kinderen worden bijvoorbeeld gepest, schamen zich, durven geen vriendjes thuis uit te nodigen en kunnen niet meepraten over vakantie of uitjes. Aan het laatste proberen we iets te doen. Ons doel is dat deze kinderen zich één dagje de koning te rijk voelen!

Wat doet stichting Samen Lachen?

Stichting Samen Lachen organiseert in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Groningen en Eindhoven eens per maand een uitje voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Bijvoorbeeld naar een pretpark, de speeltuin, de dierentuin of een bezoek aan een museum, een middag knutselen of een voorstelling. Dat kunnen we alleen doen met hulp van onze superhelden: sponsors en donateurs.

We benaderen de kinderen via bestaande organisaties die met onze doelgroep werken, zoals de Voedselbank en jeugdinstellingen. Dankzij de samenwerking met deze organisaties weten we zeker dat we kinderen meenemen die (kosteloos) een leuk dagje uit nodig hebben.

Enkele voorbeelden van toekomstige activiteiten: Bezoek bioscoop – Wish;  naar PSV – Feyenoord – dankzij ASML;  Bezoek Oertijd museum.  Er zijn nog meer activiteiten gepland.

Samenwerking met Rotary

In het verleden is samenwerking tussen Rotary Clubs en Samen Lachen al zeer vruchtbaar gebleken. Onder andere door het beschikbaar stellen van eigen netwerk, waardoor extra speciale uitjes kunnen mogelijk worden gemaakt. Een extra praktische samenwerking is via ‘adoptie’ van een uitje, waarbij een Rotary Club naast sponsoring van een activiteit ook meehelpt als begeleider van de kinderen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met : eindhoven@samenlachen.nl

 

Scroll naar boven